peliraati-facebook

myrskyn sankaritgiik-bloginörttitytöt

Myrskyn sankarit on Mike Pohjolan ryhmärahoitteisena julkaistu perinteinen 'kynä&paperi' roolipeli - nyt poikkeuksellisesti Peliraadin arviossa. Roolipeli on suunnattu aloittelijoille, eli noin 9-13 vuotiaille nuorille. Testasimme roolipeliä kymmenen henkilön voimin Tampereen seurakuntayhtymän Bittileirillä. Myrskyn sankarit sijoittuu Natharin fantasiamaailmaan jossa pelaajahahmot päätyvät tukemaan Keisaria vastustavia kapinallisia. Samaan ympäristöön sijoittuu myös aikaisemmin julkaistu 'Myrskyn aika' lähdekirja, joka oli kirjoitettu Live-roolipelejä silmälläpitäen. 

Roolipelejä pitkään harrastaneelle Myrskyn sankarit on varmasti turhan yksinkertainen. Pelintekijän valinnat pelin sääntöjen osalta herättävät myös ihmetystä. Staattiset osumapisteet hahmonluonnissa ja muut ovat varmasti aloittelijalle hyvä, mutta ihmetystä on herättänyt se että alastomana eri hahmoluokilla olisi erilainen panssariluokka – riippumatta mitenkään ominaisuuksista. Samoin hahmoluokkia oli yhdistelty, eli eränkävijä oli sekä samooja että varas. Pappia ei myöskään ollut pelin hahmoluokissa, mikä oli melkoisen huono veto – velho on joko hyökkääjä tai parantaja riippuen pelaajan tekemistä valinnoista. Vaikka yksinkertaistamisella on omat etunsa on valittu linja poikkeus tekijän ihannoimaan 'punalaatikko' Dungeons&Dragons peliin verrattuna. Aseita ei ole rajoitettu tiettyihin hahmoluokkiin, joka sekin on irtiotto pelin innoituksen lähteestä. Pelin säännöt olivat taistelupainotteiset – taas kerran D&D tyyliin – mikä ei minua miellyttänyt. Useimmat heitot vetämissäni peleissä ovat jotain muuta kuin taisteluheittoja.

Käytännössä päädyin tekemään oman hahmonluontiskenarion sekä taulukot Bittileirin pelaajille. Itsetehdyillä säännöillä päästiin ympäri pelin puutteista. Peliä pelattiin kaksi kertaa ja se oli yleisesti ottaen hauskaa. Nuorten kommentit olivat tasoa ”tosi hyvä”. Tietokonepelaajat pitivät perinteistä roolipeliä uutena eksoottisena kokemuksena. Itse Myrskyn ajan hahmolomaketta ja pelisääntöjä pidettiin tarpeeksi yksinkertaisina. Nykyaikaisempiin roolipeleihin tottumaton piti erikoisominaisuuksien käyttöä sääteleviä nk. 'kokemustähtiä' outona valintana, mutta muuten pelin jättämät tunteet olivat hyviä. Arviot vaihtelivat 4/5-5/5 välillä riippuen pelaajan  kokemuksesta.

Koska tämä arvio on peliraadin sivuilla täytyy todeta moraalista jotain. Peliryhmä muodostaa itse edesottamuksensa ja välittömät tavoitteet sekä päättää roolipelissä ylipäätään millä keinoin pääsee tavoitteeseensa. Ja täytyy muistuttaa että Myrskyn sankareiden kuvitus on saanut ulkomailla kiitosta sillä että naishenkilöt ovat säädyllisesti vaatetettuja. Pelinjohtajalle suunnatut ohjeet ovat myös hyvät, sillä niissä painotetaan sitä että pelinjohtaja ei ole pelaajien vastustaja ja että kaikkia on kohdeltava tasapuolisesti.

 

Hinta: 25 euroa (lähde: Fantasiapelit)

Kotisivu: http://myrskynsankarit.wordpress.com/blogi/

Pelaaja-lehden arvostelu:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zuD1wINbR_s

Julkaisutilaisuus:

http://www.youtube.com/watch?v=nVSsRNqCCb8

myrskyn sankarit peliä

Pelaamamme 'Elonkorjuutarina'  hahmonluontiskenario muistiinpanoineen

ja powerpoint-materiaaleineen on löydettävissä winrar-pakattuna  tästä  (kuva: Tresrky/Bittileiri)

 

 

Ikärajat

pegi info

Peleihin on merkitty ikärajat. Niiden noudattaminen auttaa estämään pelaamisen mahdollisia haittoja.

Lue lisää...

Mikä laite kotiin?

controllers

Monenlaisia pelikoneita on tarjolla. Mikä niistä olisi meille sopiva?

Lue lisää...

Peliarvostelu