Mobiilipuhelimet ja tabletit lisäävät suosiotaan myös pelikoneina. Laitteiden tehot ovat nousseet tasaisesti. Samoin näytöt ja näytönojaimet ovat parantuneet. Mobiililaitteisiin saa myös omia lisätarvikkeita kuten peliohjaimia.

Monet vanhat suosikkipelit ovat kokoneet renesanssin mobiilipeleinä. Mobiilaitteett jaksavat pyörittää menneiden vuosien suosikkipelejä. Pelikonsolien tai pelikoneiksi viritettyjen tiettokoneiden tasolle ei mobiililaitteilla yllettä. Myös verkkopelaaaminen voi olla rajoitettu pois kuten esimerkiksi Minecraft -pelissä.

Mobiililaitteilla pelaaminen on erinomaista viihdettä matkoilla ja mökillä. Suurikokoisia laitteita ei tarvitse raahata mukana. Suosion saaavuttaneita mobiilipelejä on mm. Rovion Angry Birds ja Supercellin Clash of Clans.

Mobiilipelit ovat usein halpoja ja joopa ilmaisia. Ennen pelin lataamista kannattaa tarkistaa sisältääkö mobiilipeli pelin sisäisiä maksuja, koska niiden kautta pelisttä voi tulla todella kallis investointi.

Mobiililaitteille oon saatavissa myös pelien tekemiseen soveltuvia ohjelmia, jolloin voi harjoitella omaa ohjelmointia. Tabletteihin saa esim. kouluissakin käytetty Scratch.

Mobiililaittteet ovat myös erinomaisia videotuotantoyksiköitä, joten ajanviete ei rajoitu vain pelaamiseen vaan kaikkeen luovaan.

tablet tyttto aiti