Pitäisi saada uusi peli. Konsoleille se voi maksaa 50-70 euroa. Mobiililaitteille on olemassa runsaasti ilmaisia pelejä. Ennen ilmaisen pelin lataamista vanhemman on hyvä varmistaa onko peli todellakin ilmainen vai sisältääkö se pelin sisäisiä maksuja. Myös konsolipeleissä tarjotaan lisähintaan parempia varusteita, vahvempia panssareita, lisäpisteitä jne. Varsinkin mobiilipelien ansaintikeino ovat nimenomaan pelien sisäiset mikromaksut.

Mikromaksuja sisältäviä pelejä voi hyvin pelta ilmaiseksi, mutta muutaman tason jälkeen edistyminen edistyy. Tähän tarjotaan ratkaisuksi erilaisia paketteja. Saat kultaa, aseita, erilaisia peliin liittyviä tarvikkeita pientä maksua vastaan. Nämä maksut voivat olla muutamasta eurosta kymmeniin euroihin. Lisäksi näitä maksuja voi tehdä uudelleen ja uudelleen. Näin "ilmaisesta" pelistä voi tulla hyvin kallis, säännöllisiä lisämaksuja vaativa peli.

Ongelma on uppouttaminen ja sen myötä halu edetä pelissä. Jos et maksa, niin pelissä eteneminen on hyvin hidasta. Vanhempien onkin syytä olla tarkkana pelien sisäisissä ostoissa. Esimerkiksi Applen AppStoressa voi katsoa mitä lisäostoja peliin kuuluu. Ne kannattaa selvittää ennen pelin lataamista padille.

Pelaavan lapsen kanssa kannattaa keskustella ja yhdessä sopia rajoituksista. Kuinka paljon peleihin (uusiin tai pelien sisäisiin maksuihin) voi ja saa käyttää kuukausitasolla. Pelaaminen on myös harrastus, jotka useinmiten myös maksavat jotain. Pelimaksut voidaan sisällyttää esimerkiksi lapsen viikko- tai kuukausirahaan. Näin lapsi oppii käyttämään rahaa ja tekemään valintoja mitä haluaa hankkia: uuden tason peliin, leffalipun vai uudet farkut.